Heeft u een vraag en wilt u graag in contact komen met onze medewerkers?

Of ga naar de contact pagina

Aanvullende dekkingen

Bij uw autoverzekering kunt u aanvullende modules afsluiten. Deze modules kunt u uitsluitend samen met een schadeverzekering afsluiten.

Ongevallenverzekering inzittenden (OVI)

De OVI keert vaste bedragen uit bij overlijden of blijvende invaliditeit ten gevolge van een ongeval met het verzekerde voertuig. De dekking geldt voor de chauffeur en voor de passagiers. De OVI biedt geen dekking voor wedstrijden, taxi en lesauto’s. De dekking vervalt ook als de chauffeur het voertuig niet mag besturen wegens bijvoorbeeld drank- of drugsgebruik of een ontzegging heeft van de rijbevoegdheid.

Schadeverzekering inzittenden (SVI)

De SVI is een extra dekking die de gevolgschade voor bestuurder en passagiers dekt tot een bepaald bedrag, meestal € 1.000.000,= na een ongeval met het verzekerde voertuig. De dekking omvat zowel letselschade als schade aan bezittingen van de bestuurder of passagiers en gevolgschade. Poliscounter adviseert ondernemers altijd een SVI af te sluiten. Dit is een uiitstekende aanvulling op de WEGAM polis en verzekert ook de ondernemer zelf, inclusief de inkomensschade! Schade aan dieren is niet verzekerd.

Mobiele apparatuur

De Mobiele apparatuurverzekering biedt de mogelijkheid mobiele apparatuur te verzekeren tegen verlies, diefstal en beschadiging. Onder mobiele apparatuur worden o.a. begrepen:
- mobiele navigatiesystemen
- mobiele telefoons
- draagbare dvd-spelers, verwijderbare LCD-schermen, MP3/4-spelers, Ipod
- laptops
- foto-, film- en videoapparatuur
- draagbare radio's, tv's en andere audio(visuele)apparatuur
De verzekering is van kracht in de gehele wereld, mits de mobiele apparatuur zich buiten de vaste woning bevindt.

Verhaalsrechtsbijstand

De verhaalsrechtsbijstandsverzekering biedt rechtsbijstand wanneer u schade of letsel oploopt door een ongeval met het verzekerde voertuig. Deze verzekering biedt juridische hulp bij het verhalen van de schade op de tegenpartij.

Pechhulp

Pechhulp biedt hulp bij pech onderweg. U kunt kiezen uit een tweetal aanvullende dekkingen:
- met buitenland dekking;
- met eigen woonplaats service

Als uw auto niet tijdig gerepareerd kan worden, biedt de verzekering meestal een vervangende auto of overnachting.

No-claim beschermer

Met een no-claim beschermer kun je één keer per jaar een schade claimen, zonder dat je meer premie gaat betalen. De verzekeraar houdt jouw no-claimkorting dus gelijk. Normaal gesproken verlies je (een deel van) je korting bij een schade en gaat je premie 5 treden omhoog. De schade heeft wel gewoon invloed op jouw schadevrije jaren. Die ben je nog steeds (voor een deel) kwijt, ook al gebruik je de no-claimbeschermer.

Neem het volgende in overweging voordat je deze aanvulling afsluit.
Begin je net met autorijden, dan kan 1 schade heel duur uitpakken omdat je nog geen korting had, en door de schade vaak zelfs een toeslag krijgt op de premie. Kun je dat niet betalen? Dan kun je overwegen deze aanvulling te kiezen. Maar denk nog steeds goed na of je ‘m gebruikt als je schade hebt. Een kleine schade kun je vaak beter zelf betalen.
Als je op de bovenste trede van de bonus malus ladder staat (meestal trede 20), dan betaal je na een schade meestal niet meer premie. Het duurt dan we vijf jaar voordat je weer op de hoogste trede van de bonus malus ladder staat.