Heeft u een vraag en wilt u graag in contact komen met onze medewerkers?

Of ga naar de contact pagina

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over je autoverzekering? Kijk dan eerst bij onze veelgestelde vragen. Hieronder vind je per product de meest gestelde vragen.
Kom je er niet uit? Neem dan contact op met ons via info@poliscounter.nl of 088-7303636.
We helpen je graag verder!

Wat is een no-claim beschermer?

De no-claimbeschermer is een aanvullende verzekering met als doel de bescherming van de bonus/malus korting bij een schuldschade. Van een schuldschade is sprake indien de schade niet kan worden verhaald op een tegenpartij. Denk hierbij aan een aanrijding of vandalisme.

Standaard bonusbescherming

Wat veel mensen niet weten is dat er in het reguliere bonus/malus systeem standaard bonusbescherming is geregeld. Over het algemeen kan worden gesteld dat er vanaf 7 schadevrije maximale bonus/malus korting wordt verleend. De maximale bonus/malus korting wil echter niet zeggen dat de hoogste bonus/malus trede wordt aangetekend. Na het bereiken van trede 14 (veelal de eerste trede met maximale korting) blijft de bonus/malus korting tot trede 20 gelijk. Een schuldschade resulteert gemiddeld in een terugval van 5 kortingstreden waardoor er vanaf kortingstrede 19 of 20 bij schade geen terugval in bonus/malus korting of premieverhoging plaats vindt.  
Uit het bovenstaande blijkt dan ook dat bij kortingstrede 19 of 20 het afsluiten van een no-claimbeschermer overbodig is. Is er een lagere bonus/malus trede van toepassing dan kan het verstandig  zijn een no-claimbeschermer mee te verzekeren.

Hoe werkt een no-claimbeschermer dan precies?

Middels een no-claimbeschermer kan er jaarlijks één schuldschade worden geclaimd zonder dat dit leidt tot een terugval in bonus/malus korting. Kortom de kortingstrede, het kortingspercentage en de premie blijven gelijk. Wel dient er rekening gehouden te worden met een vermindering van het aantal schadevrije jaren met 5 per schuldschade.

Bieden alle verzekeraars een no-claimbeschermer aan?

Nee, niet alle verzekeraars bieden een no-claimbeschermer aan. Onderstaand geven wij u een overzicht van de verzekeraars die een no-claimbeschermer aanbieden.

Bij welke maatschappijen kan ik een no-claimbeschermer afsluiten?

Allianz
Avero Goed Op Weg
De Goudse
London Verzekeringen
AutoExcellentPolis

 

Meer veelgestelde vragen