Heeft u een vraag en wilt u graag in contact komen met onze medewerkers?

Of ga naar de contact pagina

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over je bestelautoverzekering? Kijk dan eerst bij onze veelgestelde vragen. Hieronder vind je per product de meest gestelde vragen.
Kom je er niet uit? Neem dan contact op met ons via info@poliscounter.nl of 088-7303636.
We helpen je graag verder!

Hoe moet ik mijn bestelauto beveiligen?

Als je je bestelauto WA/Beperkt Casco of WA/Casco bij 123bestelautoverzekering.nl verzekert bestaat er de mogelijkheid dat de verzekeringsmaatschappij eisen stelt aan de beveiliging van je bestelauto. De eisen die zij aan de beveiliging stellen zijn afhankelijk van het bouwjaar en de waarde van je bestelauto.

Wanneer gelden er aanvullende eisen aan de beveiliging van mijn bestelauto?

ASR Schadeverzekering N.V. hanteert de voorwaarde voor de beveiliging van  bestelauto’s jonger dan vijf jaar met een cataloguswaarde (incl.  BTW en BPM) van meer dan € 40.000 voorzien dienen te zijn van een SCM klasse 3 alarmsysteem.
Overige verzekeraars hanteren veelal de voorwaarde  voor de beveiliging van bestelauto’s jonger dan vijf jaar met een cataloguswaarde van meer dan € 50.000,- (incl. BTW en BPM) dat zij voorzien moeten zijn van een SCM klasse 3 alarmsysteem.
Is je bestelauto ouder dan vijf jaar of heeft de bestelauto een cataloguswaarde lager dan € 50.000,- dan is een SCM klasse 1 alarmsysteem (startonderbreker) voldoende.

Beveiliging voor je bestelauto met een eigen vervoer verzekering

Indien je aanvullend hebt gekozen voor de eigen vervoerverzekering dan kunnen er afhankelijk van de waarde van de gereedschappen en goederen in de bestelauto aanvullende eisen  gelden aan de beveiliging. Indien het verzekerd bedrag voor de eigen vervoerverzekering lager is dan € 5.000,- dan gelden geen beveiligingseisen. Is het verzekerd bedrag hoger dan € 5.000,- dan moet de bestelauto een SCM klasse 2 alarmsysteem en een geblindeerde laadruimte hebben. Voldoe je niet aan deze eis , dan geldt een eigen risico van € 1.000,-.

De geldigheid van het alarmsysteem

Bij het SCM klasse 2 en 3 alarmsysteem hoort een certificaat, afgegeven door de Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging (SCM). Het certificaat bevestigt dat het alarm van je bestelauto is goedgekeurd en kent na inbouw een geldigheid van drie jaar.  Na deze periode moet je het alarmsysteem jaarlijks laten keuren. Om problemen bij de uitkering van je schade na inbraak of diefstal is het van groot belang dat het beveiligingscertificaat van je bestelauto in orde is.

Vragen?

Zijn er vragen over een vereist alarmsysteem, geldigheid van het beveiligingscertificaat of vragen over het afsluiten van de bestelautoverzekering via 123bestelautoverzekering.nl neem dan contact met ons op. Ons telefoonnummer is 088-7303636. Onze medewerkers staan graag voor u klaar!

 

Meer veelgestelde vragen