Heeft u een vraag en wilt u graag in contact komen met onze medewerkers?

Of ga naar de contact pagina

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over je bestelautoverzekering? Kijk dan eerst bij onze veelgestelde vragen. Hieronder vind je per product de meest gestelde vragen.
Kom je er niet uit? Neem dan contact op met ons via info@poliscounter.nl of 088-7303636.
We helpen je graag verder!

Wat zijn de verschillen tussen de bestelautoverzekeringen?

Bestelautoverzekeringen verschillen in dekking en in premie.
De verschillen in dekking zijn te vinden door de polisvoorwaarden van de bestelautoverzekering te vergelijken.

De belangrijkste verschillen tussen bestelautoautoverzekeringen betreffen:

• Sistercar

Als twee auto’s van dezelfde eigenaar met elkaar in botsing komen is de schade niet altijd gedekt op de autoverzekering. Dit geldt vooral op eigen terrein.

• Beperking bestuurder

Soms geldt de bestelautoverzekering voor een beperkt aantal bestuurders. Bijvoorbeeld alleen voor de verzekeringnemer. Ook is er vaak sprake van een beperking voor jonge bestuurders op een bestalautoverzekering.

• Aanhanger

Een aanhanger die niet veilig buiten het verkeer tot stilstand is gekomen, is soms nog verzekerd op de WA bestelautoverzekering. In de voorwaarden is dit geregeld onder de paragraaf "dekking ontkoppelde aanhanger". Dit geldt niet voor de casco dekking van de aanhanger. Die is gedekt door de verzekering van de aanhanger zelf.

• Schade aan vervoerde zaken of personen

Bij schade wegens vervoer van een gewonde dekt de bestelautoverzekering dit vaak. Dit geldt met name voor vervuiling van de bekleding van de auto.
Schade aan eigendommen van passagiers waarvan het gebruikelijk is dat deze in de auto wordt meegenomen is ook vaak gedekt. Voor een uitgebreide dekking van bestuurder, passagiers en hun eigendommen is de schadeverzekering inzittenden een goede aanvulling op de bestelautoverzekering 
Schade aan eigendommen van anderen die in de auto worden vervoerd is bijna nooit verzekerd. Dit lijkt meer op goederenvervoer. Daarvoor is er de goederentransportverzekering. Bedrijfseigendommen van de ondernemer kunnen worden verzekerd met de eigen vervoer dekking

• Eigen risico

Het eigen risico van de bestelautoverzekering kan verschillen van niets tot € 500,= of meer. Soms geldt ook een eigen risico voor WA-schades. Jongeren tot 23 of 24 jaar hebben vaak een hoger eigen risico. Bij ruitschades kunnen de eigen risico’s ook verschillen.
Vaak is het eigen risico van de bestelautoverzekering lager als een aangewezen reparateur de schade repareert.

• Accessoires

Niet alle accessoires zijn altijd automatisch verzekerd bij de bestelautoverzekering. Vaak geldt een maximaal bedrag. Accessoires moeten bij de aanvraag van de bestelautoverzekering altijd worden gemeld. Losse zaken als cd’s en electronica zoals telefoons en cd-spelers zijn bijna nooit verzekerd. Soms dekt de inboedelverzekering of een aparte elektronica verzekering dit wel tot een maximaal bedrag, maar uitsluitend voor het particulier eigendom. Daarvoor is er de goederentransportverzekering. Bedrijfseigendommen van de ondernemer kunnen worden verzekerd met de eigen vervoer dekking. Maar uw auto is geen kluis: als zichtbare zaken uit de auto gestolen worden zal vaak een beroep gedaan worden op achteloosheid.

• Beveiliging

Vaak stelt de verzekeringsmaatschappij eisen aan de beveiliging van de auto. Vooral duurdere auto’s moeten extra beveiligd zijn om voor een autoverzekering in aanmerking te komen. Voor beveiliging gelden SCM klassen. Ook bij een hoge verzekerde som voor de eigen vervoer dekking is vaak een SCM klasse III vereist.

• Nieuwwaarderegeling

De bestelautoverzekering met een nieuwwaarderegeling vergoedt tot een afgesproken termijn, meestal 1 jaar, de oorspronkelijke nieuwwaarde bij total loss van de auto.
Na de nieuwwaarde regeling geldt een afschrijf percentage per maand. Dit afschrijfpercentage verschilt per autoverzekering.

• Hulpverlening

Na een ongeval of pech bied de bestelautoverzekering soms hulp bij het afslepen of bergen van de auto. Ook in het buitenland is soms sprake van hulp na een ongeval.
U vindt het nummer van de alaarmcentrale op de groene kaart van u bestelautoverzekering

• No blaim no claim

U kunt buiten uw schuld schade lijden die u niet kunt verhalen. Voorbeelden zijn:
- ongevallen met beschermde verkeersdeelnemers: fietsers en voetgangers,
- ongevallen met dieren ;
- schade door diefstal of joyriding
Bij een no-blaim no-claim dekking valt u in dergelijke gevallen niet terug op de bonus malus ladder van de bestelautoverzekering.

Meer veelgestelde vragen