Heeft u een vraag en wilt u graag in contact komen met onze medewerkers?

Of ga naar de contact pagina

Verschillen tussen bromfietsverzekeringen

Bromfietsverzekeringen verschillen in dekking en in premie.

De belangrijkste verschillen tussen brommerverzekeringen betreffen:

Beperking bestuurder
Soms geldt de bromfietsverzekering voor een beperkt aantal bestuurders. Bijvoorbeeld alleen voor de verzekeringnemer van de verzekering en diens partner. Op bijna alle bromfietsverzekeringen geldt een leeftijdsbeperking voor jonge bestuurders. Als bij schade de bestuurder jonger is dan 23 jaar en niet de verzekeringsnemer, is er een beperkte of geen uitkering van de schade.

Eigen risico

Het eigen risico van de brommerverzekering kan verschillen van niets tot € 350,-. Jongeren tot 23 of 24 jaar hebben vaak een hoger eigen risico.

Accessoires
Niet alle accessoires zijn altijd automatisch verzekerd bij de bromfietsverzekering. Vaak geldt een maximaal bedrag. Accessoires moeten bij de aanvraag van de verzekering altijd worden gemeld. Ook het dure kabelslot kan als accessoire meeverzekerd worden. Losse zaken als handschoenen en electronica zoals telefoons en ipods zijn bijna nooit verzekerd. Soms dekt de inboedelverzekering of een aparte elektronica verzekering dit wel tot een maximaal bedrag. Maar uw brommeris geen kluis: als zaken uit de brommer gestolen worden zal vaak een beroep gedaan worden op achteloosheid.

Beveiliging
Vaak stelt de verzekeringsmaatschappij eisen aan de beveiliging van de brommer. Voor beveiliging gelden SCM klassen voor het alarm en ART klassen voor de sloten.

Nieuwwaarderegeling
De bromfietsverzekering kent een nieuwwaarde regeling van 1 jaar, voor de oorspronkelijke nieuwwaarde bij total loss van de bromfiets.
Na de nieuwwaarde regeling geldt een afschrijf percentage per maand. Dit afschrijf percentage verschilt per bromfietsverzekering.

No blaim no claim

U kunt buiten uw schuld schade lijden die u niet kunt verhalen. Voorbeelden zijn:
- ongevallen met beschermde verkeersdeelnemers: fietsers en voetgangers,
- ongevallen met dieren ;
- schade door diefstal of joyriding
Bij een no-blaim no-claim dekking valt u in dergelijke gevallen niet terug op de bonus malus ladder van de brommerverzekering.