Heeft u een vraag en wilt u graag in contact komen met onze medewerkers?

Of ga naar de contact pagina

Beroepsaansprakelijkheid

Voor dienstverlenende beroepen als architecten, ingenieurs, organisatieadviseurs en boekhoudkundig bureau's en IT-consultants.

Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) bent u als ondernemer verzekerd tegen vermogensschade ten gevolge van fouten, die worden gemaakt bij beroepsuitoefening, bijvoorbeeld ten gevolge van foutief handelen of advies.
Met name voor vrije beroepsbeoefenaren kan een beroepsaansprakelijkheidverzekering aan te bevelen zijn.

Dekking van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

Als een opdrachtgever schade leidt omdat uw advies of dienstverlening onjuist blijkt, kunt u een claim verwachten. Als het gaat om vermogensschade, dan kunt u niet terugvallen op uw ‘gewone’ aansprakelijkheidsverzekering, de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB). Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering bent u wel verzekerd tegen vermogensschade als gevolg van beroepsfouten.

De voordelen van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

  • de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) biedt een ruime verzekering voor aanspraken tot schadevergoeding wegens zuivere vermogensschade;
  • kosten van verweer (kosten van juridische bijstand en proceskosten), bereddingskosten en ondersteuning bij de verdediging van uw belangen;
  • beroepsfouten van personeel en ingehuurde externe professionals vallen ook onde de dekking van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

Acceptatievoorwaarden van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

Acceptatie van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is niet vanzelfsprekend. De beroepsbeoefenaar moet aan een aantal criteria voldoien om in aanmerking te komen voor acceptatie.

Mogelijke knelpunten zijn:

  • opleidingsniveau bestuurder(s) niet aantoonbaar;
  • relevante ervaring ontbreekt;
  • omzetafhankelijkheid van een te beperkt aantal opdrachtgevers;
  • doelgroep is uitgesloten of onbekend

Contact

Wilt u meer informatie?

Stuur ons een e-mail met uw contactgegevens en wij nemen op korte termijn contact met u op.

Bereken premie