Heeft u een vraag en wilt u graag in contact komen met onze medewerkers?

Of ga naar de contact pagina

Milieuschadeverzekering

Veel verzekeringsmaatschappijen vergoeden milieuschade niet in de brand- en aansprakelijkheidspolissen. Daardoor bent u misschien nu niet verzekerd tegen milieuschade. En dat risico kan aanzienlijk zijn! De kosten van het opruimen van milieu schade kunnen behoorlijk oplopen. Een milieuschadeverzekering (MSV) dekt de opruimingskosten tot het verzekerde bedrag. Denkt u maar aan de kosten van het opruimen van verontreinigd bluswater na een brand, dat zich in de omgeving en in watergangen of het riool heeft verspreid. Of de opruimingskosten na een brand bij uw bedrijf waar asbest is vrijgekomen. Die mannen in witte pakken dienen de rekening bij u in!

In veel polisvoorwaarden van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) is milieuschade uitgesloten.

Voorbeelden van milieuschade:

  • Na storm is een dak van een loods gewaaid. Het dak bevatte asbest.
  • Tijdens het lossen van een pallet met oplosmiddelen valt een vat oplosmiddelen van de heftruck en barst open, waardoor de grond en het riool vervuild raakt.
  • Een losse dieselolietank van een loonbedrijf raakt beschadigd door een graafmachine. De grond van de klant raakt vervuild met dieselolie.
  • Tijdens het lossen van een tankwagen met zoutzuur barst een slang. De zoutzuur verontreinigt niet alleen de bodem, maar tast ook de banden van een aantal geparkeerde auto's aan.
  • Bij een brand is vervuild bluswater in een sloot of riool gestroomd en in de grond gezakt.
  • Een ondergrondse brandstofleiding is doorgeroest en vervuilt langzaam een grote hoeveelheid aarde, zowel op het bedrijf als bij de buren.

De milieuschadeverzekering dekt niet de schade veroorzaakt door lekkende ondergrondse tank. Hiervoor is een aparte tankpolis vereist.

Contact

Wilt u meer informatie?

Stuur ons een e-mail met uw contactgegevens en wij nemen op korte termijn contact met u op,
of klik op berekenen voor een gratis offerte en om uw verzekering on line af te sluiten.

Bereken premie