Heeft u een vraag en wilt u graag in contact komen met onze medewerkers?

Of ga naar de contact pagina

veelgestelde vragen

Heb je een vraag over je motorverzekering? Kijk dan eerst bij onze veelgestelde vragen. Hieronder vind je per product de meest gestelde vragen.
Kom je er niet uit? Neem dan contact op met ons via info@poliscounter.nl of 088-7303636.
We helpen je graag verder!

Welke dekking kan ik kiezen?

Dekkingen autoverzekering

WA dekking
De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is verplicht voor alle voertuigen die zich zelfstandig voort kunnen bewegen.
De WA verzekering vergoedt de schade die u met uw voertuig toebrengt bij de tegenpartij, als u aansprakelijk bent voor de schade. Schade aan uw eigen voertuig is niet verzekerd.

WA + beperkt casco dekking
Een andere benaming voor deze dekking is WA + Mini casco, of WA plus. Naast de WA dekking bent u ook verzekerd voor schade aan uw eigen voertuig als gevolg van in de polisvoorwaarden met name genoemde gebeurtenissen zoals brand, blikseminslag en storm- en hagelschade, diefstal en inbraak en ruitbreuk, joyriding en botsing met loslopende dieren en vogels.

WA + Casco dekking
U bent, naast de WA dekking ook verzekerd tegen alle van buiten komende onheilen. Dus ook voor schade aan uw voertuig als u door eigen schuld bij een ongeval betrokken raakt.
Slijtage en eigen gebrek zijn hierbij niet inbegrepen.

De dekkingen in schema:


Dekking
WA +
volledig
casco
WA +
beperkt
casco
WA
Schade aan derdenXXX
Brand, explosie en kortsluitingXX 
Diefstal, inbraak, joyridingXX 
Ruitbreuk, ruitbeschadigingXX 
Aanrijding met vogels of dierenXX 
Storm, hagel, overstromingXX 
Vervoer van de auto (m.u.v. lakschade)XX 
Botsen, slippen en te water rakenX  
Andere van buiten komende onheilenX  

aanvullende modules

Bij uw autoverzekering kunt u aanvullende modules afsluiten. Deze modules kunt u uitsluitend samen met een schadeverzekering afsluiten.

Ongevallenverzekering inzittenden (OVI)
De OVI keert vaste bedragen uit bij overlijden of blijvende invaliditeit ten gevolge van een ongeval met het verzekerde voertuig. De dekking geldt voor de chauffeur en voor de passagiers. De OVI biedt geen dekking voor wedstrijden, taxi en lesauto’s. De dekking vervalt ook als de chauffeur het voertuig niet mag besturen wegens bijvoorbeeld drank- of drugsgebruik of een ontzegging heeft van de rijbevoegdheid.

Schadeverzekering inzittenden (SVI)
De SVI is een extra dekking die de gevolgschade voor bestuurder en passagiers dekt tot een bepaald bedrag, meestal € 1.000.000,= na een ongeval met het verzekerde voertuig. De dekking omvat zowel letselschade als schade aan bezittingen van de bestuurder of passagiers en gevolgschade. Poliscounter adviseert ondernemers altijd een SVI af te sluiten. Dit is een uitstekende aanvulling op de WEGAM polis en verzekert ook de ondernemer zelf, inclusief de inkomensschade! Schade aan dieren is niet verzekerd.

Verhaalsrechtsbijstand
De verhaalsrechtsbijstandsverzekering biedt rechtsbijstand wanneer u schade of letsel oploopt door een ongeval met het verzekerde voertuig. Deze verzekering biedt juridische hulp bij het verhalen van de schade op de tegenpartij.

No-claim beschermer
De no-claimbeschermer zorgt er voor dat terugval in tredes op de zogenaamde bonus-malusladder en een hogere premie bij een schuldschade uitblijft. Dit geldt slechts voor 1 schade per jaar. Deze dekking is ook wel bekend onder bonusbeschermer, bonus-malusbeschermer of noclaimbeschermer.

Pechhulp
Pechhulp biedt hulp bij pech onderweg. U kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden: met buitenland dekking en met eigen woonplaats service. Als uw auto niet tijdig gerepareerd kan worden biedt de verzekering een vervangende auto of overnachting.

 

Meer veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen