Heeft u een vraag en wilt u graag in contact komen met onze medewerkers?

Of ga naar de contact pagina

Nieuws

De verzekering van uw tuininrichting

De dure inrichting van uw tuin is lang niet altijd verzekerd op de inboedelverzekering

Na diefstal van een dure barbecue wil de gedupeerde eigenaar de schade verhalen op de inboedelverzekering, die volgens de voorwaarden ook diefstal van tuinmeubelen uit de tuin of van het balkon dekt.
De verzekeraar weigert echter over de brug te komen en stelt dat een barbecue geen tuinmeubel is. Bovendien had de verzekerde volgens de verzekeringsmaatschappij kunnen weten dat barbecues geliefde objecten zijn bij dieven en had hij de buitengrills zelf beter moeten opruimen.

De verzekerde wendt zich tot het Kifid met een klacht en deze wijst de klacht af. De Commissie is van oordeel dat uit de definities in de Van Dale volgt dat een barbecue niet onder het begrip “meubel” valt. Een meubel heeft immers als doel om een interieur aan te kleden terwijl een barbecue een gebruiksvoorwerp is waarmee voedingsproducten worden bereid door deze te roosteren.

Veel tuinen zijn in toenemende mate een verlenging van de woonkamer, waarbij niet alleen tuinmeubels in de tuin staan, maar ook uitgebreide buitenkeukens en andere accessoires. Zijn die niet te verzekeren?
Poliscounter biedt wel mogelijkheden om uw kostbare huisraad in de tuin te verzekeren.
Benieuwd naar de premie? Bereken vrijblijvend de premie van uw gezinspakket.
Heeft u een exclusieve inboedel of tuin inrichting? Neem dan contact op om de aanvraag van uw verzekering te bespreken.

Terug naar het nieuwsoverzicht