Heeft u een vraag en wilt u graag in contact komen met onze medewerkers?

Of ga naar de contact pagina

Nieuws

Is jouw huis winterbestendig?

Schade door herfst en/of winterweer kan je duur komen te staan. Mede omdat schade die je zelf kon voorkomen meestal niet verzekerd is. Zonde! Er zijn veel dingen die je kunt ondernemen om schade door storm, water en vrieskou te voorkomen of verminderen. Welke dingen dan? Dat lees je in deze tips!

1-houd de waterleiding vorstvrij

De hoofdkraan en watermeter zijn het belangrijkst om te beschermen tegen de vorst. Met name in de kruipruimte is de kans op bevriezing groot. Pak de watermeter en hoofdkraan goed in en isoleer de leidingen. Je kunt 's winters ook (een deel) van de ventilatieroosters van de kruipruimte afsluiten.

2-sluit de buitenkraan af

Een buitenkraan is zo bevroren. Sluit de buitenkraan dan voor de vrieskou af en tap het overgebleven water af zodat er geen water in de leidingen kan bevriezen. Er bestaan ook vorstvrije buitenkranen.

3-bescherm je cv-installatie

Ook je radiatoren kunnen bevriezen. Zet de thermostaat in de winter nooit lager dan 10 graden en laat alle radiatoren de hele winter openstaan. Ook als je op vakantie gaat of voor langere tijd je huis verlaat.

4-veeg je schoorsteen

Een gezellige open haard in je huis? Laat je schoorsteen voor je de open haard aansteekt nog schoonvegen. Dat kan een woningbrand of schorsteenbrand voorkomen. Vaak eist de brandverzekering dat je de schoorsteen door een erkend bedrijf laat vegen.

5-controleer je dak en dakgoot

Met alle vallende bladeren ligt je dakgoot snel vol en dat vergroot de kans op verstoppingen en overstromingen. Check regelmatig je dakgoot en houd deze schoon. En als je dan toch op je dak let, kijk dan ook meteen of er geen dakpannen los liggen. Schade die ontstaat door een verstopte dakgoot is niet verzekerd. Dit valt onder achterstallig onderhoud.

6-ruim je tuin of balkon op

Berg je tuinmeubels op, verwijder losse onderdelen en kijk grote bomen na. Haal alles weg wat los is of makkelijk los kan raken en daardoor schade zou kunnen veroorzaken als het op drift raakt tijdens een herfststorm.

7-houd je huis tocht- en regenvrij.

Ramen open tijdens een regenbui? Dat kan veel waterschade veroorzaken. Net als de harde wind die dan binnen kan komen en deuren te hard dicht slaat. Waterschade, veroorzaakt door openstaande ramen is niet verzekerd.

8-laat je auto niet onbemand ontdooien

Vlak voordat je echt moet vertrekken alvast de motor van de auto laten draaien om de ramen te ontdooien. Kan, maar laat je auto daarbij niet onbemand achter. Je bent niet verzekerd als iemand er mee vandoor gaat.

Benieuwd naar een woonhuisverzekering met een brede dekking die je onbezorgd de winter door helpt? Klik hier om je premie te berekenen

Terug naar het nieuwsoverzicht