Heeft u een vraag en wilt u graag in contact komen met onze medewerkers?

Of ga naar de contact pagina

Nieuws

Nederlanders krijgen geld terug van energiebedrijf

De meeste gezinnen die de eindafrekening krijgen van hun energiebedrijf over het afgelopen jaar, kunnen een forse teruggaaf verwachten.

De meeste gezinnen die de eindafrekening krijgen van hun energiebedrijf over het afgelopen jaar, kunnen een forse teruggaaf verwachten. De energiebedrijven gaan gemiddeld tussen de 120 en 225 euro terugstorten wegens te veel betaalde voorschotten.

Dit komt door de extreem zachte winter van 2013 – 2014 en het vroege, warme voorjaar. Die steekt scherp af tegen de extreem strenge winter van 2013, toen de schaatsen uit het vet werden gehaald en er bijna een Elfstedentocht verreden kon worden.

 

Voorschot

Veel energiebedrijven gebruiken programma’s die de hoogte van het voorschot dat de consument op zijn energierekening betaalt, automatisch aanpassen als het verbruik omhoog is gegaan. Dat is na de strenge winter van 2012-2013, toen er een recordvolume aan aardgas verstookt werd, veel gebeurd. De afgelopen zachte winter is maar liefst 22 procent minder gas verstookt.
Het gevolg zijn forse verschillen, ten gunste van de consument. Het voordeel, gemiddeld 225 euro, wordt verrekend met een terug te betalen voorschotbedrag.

Nog lagere woonlasten?

Verzeker uw woonpakket bij Poliscounter en bespaar tientallen euro’s per jaar.
Met de uitgebreide opstalverzekering en inboedelverzekering dekt u het financiële risico af van brand, diefstal en waterschade. Bereken zelf uw voordeel op www.poliscounter.nl/gezinspakket  

Terug naar het nieuwsoverzicht