Heeft u een vraag en wilt u graag in contact komen met onze medewerkers?

Of ga naar de contact pagina

Nieuws

Verkeersschade melden met smartphone

Bij een verkeerschade kan voortaan met een smartphone de aangifte van de schade naar de verzekeringsmaatschappij verzorgd worden. Voorwaarde is dat één van de betrokkene over een smartphone beschikt en de andere betrokkene ook over een mobiele telefoon beschikt. Dat hoeft geen smartphone te zijn.

Bij een verkeersschade kan voortaan met een smartphone de aangifte van de schade naar de verzekeringsmaatschappij verzorgd worden. Voorwaarde is dat één van de betrokkene over een smartphone beschikt en de andere betrokkene ook over een mobiele telefoon beschikt. Dat hoeft geen smartphone te zijn. 

De benodigde applicatie is gratis beschikbaar in de Android Market en in de Apple App store.
Voordeel is dat de schade onmiddellijk, vergezeld van foto's en digitale goedkeuring van beide betrokkenen, naar de verzekeringsmaatschappij wordt verstuurd.Bovenstaand een instructiefilmpje over de wijze waarop het mobiel schademelden in zijn werk gaat.
De plaats van het ongeval kan met GPS plaatsbepaling worden vastgelegd. Er kunnen ook foto's aan de schademelding worden toegevoegd.
Het Europees Schadeformulier blijft voorlopig bestaan. Bij letselschade of schade waarbij een buitenlands voertuig is betrokken moet nog steeds gebruik gemaakt worden van de papieren versie.

Terug naar het nieuwsoverzicht