Heeft u een vraag en wilt u graag in contact komen met onze medewerkers?

Of ga naar de contact pagina

Nieuws

Schade voor eigen rekening...Ik ben toch verzekerd!?

Poliscounter behartigt uw belangen bij schade en probeert de schade aan uw (bestel)auto zo spoedig mogelijk af te handelen. Hierbij vinden wij het van belang u zo volledig mogelijk te informeren. Het advies om een schade voor eigen rekening te nemen hoort hier ook bij.

Waarom de schade zelf betalen?

Wij kunnen u adviseren om een schade die door uw schuld is ontstaan en waardoor u terugvalt in bonus/malus korting voor eigen rekening te nemen. De terugval in bonus/malus korting vindt plaats bij de eerste jaarlijkse verlenging na de schade. Het is verstandig om een schade voor eigen rekening te nemen als de premiestijging over een periode van vijf jaar groter is dan de totaal uitgekeerde schade.

Een voorbeeld

Bij het achteruit rijden heeft u met de Volkswagen Transporter een paaltje geraakt. Een kleine schade die u graag laat repareren. Uw bestelauto is immers het visitekaartje van uw bedrijf. U meldt zich bij een aangesloten schadehersteller die de schade vakkundig voor u repareert. Het schadebedrag van € 1.250,- wordt rechtstreeks door de verzekeraar aan de hersteller overgemaakt. Zo heeft u er geen omkijken naar en kunt u snel weer met uw bestelauto aan de slag.
Uw bestelauto is WA/Casco verzekerd en na jarenlang schadevrij rijden heeft u kortingstrede 14 met 75% korting bereikt. De basispremie bedraagt € 3.000,- per jaar. In de polisvoorwaarden van uw bestelautoverzekering staat de bonus/malus tabel. De bonus/malus tabel vermeldt de stijging van  de korting na een jaar schadevrij rijden en de terugval in korting na een schuldschade.

BM terugvaltabel Poliscounter

Uit het rekenvoorbeeld blijkt dat premie voor de bestelautoverzekering over een periode van vijf jaar met € 2.025,- stijgt. Het is dus verstandig om de schade voor eigen rekening te nemen.

Hoe neem ik de schade voor eigen rekening?
De verzekeraar biedt de mogelijkheid om een schade tot één jaar nadat u over de hoogte van de schade bent geïnformeerd voor eigen rekening te nemen. Bij de afwikkeling van de schade laat Poliscounter u weten hoe u de schade voor eigen rekening neemt.
Kortom, het advies om een schade op uw bestelautoverzekering kan vreemd overkomen. Wij geven u dit advies alleen indien u hier voordeel bij heeft. Is uw premie gestegen of heeft u een bericht van ons ontvangen over de afhandeling  van uw schade en heeft u hier vragen over? Neem dan contact met ons op telefoonnummer 088-7303636. Wij helpen u graag.

Terug naar het nieuwsoverzicht