Heeft u een vraag en wilt u graag in contact komen met onze medewerkers?

Of ga naar de contact pagina

Nieuws

Veel zorgen en schades tijdens wintersport

Hoewel de piste en de apr├Ęs-ski de komende maanden weer lonken, zit een valpartij of schade tijdens de wintersportvakantie in een klein hoekje.

Voor jongeren is dit nog meer van toepassing dan voor oudere wintersporters. Circa 42 procent van de wintersporters die de afgelopen vijf jaar op wintersport zijn geweest, heeft schade of pech gehad op vakantie (Bron: ANWB).

Ook hebben de ondervraagde jongeren vaker te maken gehad met extra kosten omdat ze niet of onvoldoende verzekerd bleken op hun reisverzekering. Dit is ruim 10% van de wintersporters overkomen.

Typische schades:

  • Staken van de vakantie door een val of blessure 
  • Schade aan ski-uitrusting en andere materialen
  • Diefstal of verlies van gadgets, zoals smartphone en tablet
  • Problemen met de reisorganisatie, het vervoersbedrijf of de verhuurder van de accommodatie
  • Diefstal of verlies van ski-uitrusting

Kopzorgen voor verterk

Schade en pech op reis zijn al vervelend genoeg, maar uit het onderzoek blijkt ook dat veel wintersporters zich zorgen maken voor vertrek. Jongeren hebben doorgaans meer hoofdbreken dan oudere wintersporters. De grootste kopzorgen zijn: dat iemand uit het reisgezelschap iets overkomt op de piste, dat weer- en de sneeuwcondities tegenvallen en dat ze te maken krijgen met hoge zorgkosten, bijvoorbeeld bij een reddingsactie van de piste. Wat verder opvalt is dat jongeren vaker piekeren over dat hen iets overkomt en dat er geen familie in de buurt is om te helpen of dat de wintersport veel duurder blijkt dan vooraf gedacht.

Onbezorgd op reis

Voor wintersporters die geen risico willen lopen op onverwachte medische kosten, is het belangrijk dat zij een reisverzekering met wintersportdekking en dekking van medische kosten afsluiten.

De zorgverzekering en de standaard reisverzekering dekken over het algemeen niet de kosten van een reddingsactie van de piste, bijvoorbeeld met een slee (de "banaan") of de kosten van een gipsvlucht terug naar huis. Hiervoor is de wintersportdekking op de reisverzekering van belang. Een goede dekking van medische kosten is belangrijk omdat veel privéklinieken (zeker in wintersportgebieden) hogere tarieven hanteren voor de zorg dan de standaardtarieven die dor de zorgverzekering vergoedt. Met een standaard reisverzekering riskeren vakantiegangers dat ze flink bij moeten betalen wanneer ze onverhoopt in zo'n ziekenhuis belanden en met de gipsvlucht huiswaarts moeten keren.

Terug naar het nieuwsoverzicht