Heeft u een vraag en wilt u graag in contact komen met onze medewerkers?

Of ga naar de contact pagina

Nieuws

Veilig met de auto op vakantie

Als je gaat rijden zorg dan dat je uitgerust bent. Neem onderweg je pauzes, drink een goede kop koffie of een energiedrankje. Bedenk van te voren leuke spelletjes of activiteiten voor de kinderen. Plan je route goed en bedenk vast alternatieve routes voor het geval er veel files op de eerder gekozen route staan. Heb je ook gecontroleerd of je pechhulp in het buitenland hebt? Dit kan een module op je autoverzekering of op je reisverzekering zijn. Bij nieuwere auto’s geldt vaak dat internationale pechservice in de garantie is opgenomen.

Veilig op vakantie met de auto begint met een goede voorbereiding. Zorg dat jij en je auto in een goede conditie zijn, controleer voor het maken een lange rit de bandenspanning, controleer je banden op, het motor oliepeil, en je koelvloeistof niveau en zorg voor een extra flesje motorolie dat je in de auto kunt bewaren. Heb je ook gecontroleerd of je pechhulp in het buitenland hebt? Dit kan een module op je autoverzekering of op je reisverzekering zijn. Bij nieuwere auto’s geldt vaak dat internationale pechservice in de garantie is opgenomen.
 

Lading in de auto

Zorg ervoor dat je de lading in de auto goed vastzet. Bij een noodstop of aanrijding verandert losliggende lading in projectielen die zware verwondingen kunnen veroorzaken. Bedenk goed wat je wel en niet meeneemt op vakantie.

Lading buiten de auto

Heb je een dakkoffer, fietsendrager of een bagagebox op de trekhaak, zorg er dan voor dat je echt goed controleert of alles goed en veilig vastzit. Vergeet ook de sleuteltjes niet van dak koffer, bagagebox of fietsendrager. Je zal de eerste niet zijn die in Frankrijk aangekomen de dakkoffer niet meer open krijgt. Let op dat de bagagebox niet te zwaar wordt en pas de hoogte van de verlichting van de auto aan, om tegenliggers niet onnodig te hinderen.

Lekke band

Heb je een reservewiel? Niet elke auto heeft tegenwoordig nog een reservewiel. Controleer dit voordat je vertrekt. En krijg je een lekke band probeer de band dan niet op de vluchtstrook te wisselen. Als je wel een reservewiel hebt, dan raden we je zelfs aan om met beperkte snelheid via de vluchtrook door te rijden naar een veilige plek om te wisselen. Heb je geen reservewiel, en slechts een luchtpomp en een fles bandenreparatievloeistof kies dan een zo veilig mogelijke plek om de band weer op te pompen. Als je een nood reservewiel hebt, houd je dan aan de maximale snelheid die op het wiel staat aangegeven en laat je band zo snel mogelijk repareren.

Tanken in het buitenland

Let op, de slangen hebben soms andere kleuren dan je gewend bent, dus zorg ervoor dat je de juiste brandstof tankt. Kun je bij benzine kiezen uit RON 91 of RON 95, kies dan 95, dit is beter voor uw motor onder zware belasting. In het buitenland kan je ook steeds vaker biodiesel tanken, maar overtuig je er eerst van dat je auto hiervoor geschikt is. raadpleeg hiervoor je instructie boekje.

Het Nieuwe Rijden

Natuurlijk altijd goed om Het Nieuwe Rijden toe te passen, maar beslist niet in de bergen of met een caravan achter je auto. Houd de motor netjes op toeren en schakel niet bij te lage toerentallen over. Dit kan onder zware belasting schade aan de motor toebrengen. Terug in Nederland, en zonder aanhanger of caravan raden we het Nieuwe Rijden natuurlijk wel weer aan.

Terug naar het nieuwsoverzicht