Heeft u een vraag en wilt u graag in contact komen met onze medewerkers?

Of ga naar de contact pagina

Nieuws

Wat moet ik doen bij stormschade?

Stormschade kan aardig in de papieren lopen, zeker als je de verzekeringsprocedure niet goed volgt. Daarom vijf tips om die verzekering zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Voor de verzekering is er sprake van storm bij windkracht 7 of hoger. Als je stormschade hebt, dan wil je graag proberen om de schade te beperken door het treffen van noodmaatregelen. Neem daarbij altijd je eigen veiligheid in acht.

1. Het eerste wat je doet als je schade ontdekt is deze zoveel mogelijk beperken. Ga na wat er precies is gebeurd, en kijk na of er geen verdere schade kan ontstaan. Mocht jouw verzekeraar erachter komen dat je dit onvoldoende hebt gedaan, dan kan die korten op jouw uitkering.

2. Breng de situatie in beeld: maak foto's. Op deze manier versoepel je het afwikkelingstraject. Noteer hierbij de datum en het tijdstip van de opgelopen schade. Het helpt natuurlijk als je ook foto's kunt laten zien van voor het schade-incident. Het kan dan ook handig zijn om op voorhand al foto's te maken van bijvoorbeeld jouw auto, tuinhek of dak.

3. Neem meteen contact op met je verzekeringsadviseur om de reparatie te melden en afspraken te maken over de begroting en de erparatie van de schade. Soms zijn onmiddellijke noodreparaties gewenst om verdere schade te beperken of om een onveilige situatie op te lossen. 

4. Schadeformulieren kun je samen met je adviseur  ingevullen, maar maar veel verzekeringsadviseurs en -maatschappijen bieden deze formulieren ook aan op hun website. Op deze manier kan je dit zelf via internet snel doorgeven.

5. Weet je het even niet meer; schakel je verzekeringsadviseur in om je te helpen. Daar zijn ze namelijk voor. "Mocht je bijvoorbeeld geen aannemer weten, dan weet de adviseur er ongetwijfeld wel een." Daarnaast kan hij je  hulp bieden en de schadeuitkering snel voor je verzorgen.

Terug naar het nieuwsoverzicht