Heeft u een vraag en wilt u graag in contact komen met onze medewerkers?

Of ga naar de contact pagina

oldtimerverzekering verschillen tussen verzekeringen

Autoverzekeringen verschillen in dekking en in premie.

De belangrijkste verschillen tussen oldtimer autoverzekeringen betreffen:

Sistercar
Als twee auto’s van dezelfde eigenaar met elkaar in botsing komen is de schade niet altijd gedekt. Dit geldt vooral op eigen terrein.

Beperking bestuurder
Soms geldt de verzekering voor een beperkt aantal bestuurders.

Aanhanger
Een aanhanger die niet veilig buiten het verkeer tot stilstand is gekomen is soms nog verzekerd op de WA dekking van de auto. Dit geldt niet voor de casco dekking van de aanhanger of caravan. Die is gedekt door de verzekering van de aanhanger zelf.

Schade aan vervoerde zaken of personen
Bij schade wegens vervoer van een gewonde dekt de verzekering dit vaak. Dit geldt met name voor vervuiling van de bekleding van de auto.
Schade aan eigendommen van passagiers waarvan het gebruikelijk is dat deze in de auto wordt meegenomen is ook vaak gedekt.
Schade aan eigendommen van anderen die in de auto worden vervoerd is bijna nooit verzekerd. Dit lijkt meer op goederenvervoer. Daarvoor is er de goederentransportverzekering.

Accessoires

Niet alle accessoires zijn altijd automatisch verzekerd. Vaak geldt een maximaal bedrag. Accessoires moeten bij de aanvraag van de verzekering altijd worden gemeld. Losse zaken als cd’s en electronica zoals telefoons en cd-spelers zijn bijna nooit verzekerd. Soms dekt de inboedelverzekering of een aparte elektronica verzekering dit wel. Maar een auto is geen kluis: als zichtbare zaken uit de auto gestolen worden zal vaak een beroep gedaan worden op achteloosheid.

Beveiliging
Vaak stelt de verzekeringsmaatschappij eisen aan de beveiliging van de auto. Vooral duurdere oldtimers moeten extra beveiligd zijn. Voor beveiliging gelden SCM klassen.

Hulpverlening

Na een ongeval of pech bieden sommige verzekeringen hulp bij het afslepen van de auto. Ook in het buitenland is soms sprake van hulp na een ongeval.

No blaim no claim
U kunt buiten uw schuld schade lijden die u niet kunt verhalen. Voorbeelden zijn:
- ongevallen met beschermde verkeersdeelnemers: fietsers en voetgangers,
- ongevallen met dieren ;
- schade door diefstal of joyriding

Klik op bereken uw premie voor een gratis offerte en om uw verzekering on line af te sluiten.