Heeft u een vraag en wilt u graag in contact komen met onze medewerkers?

Of ga naar de contact pagina

Pensioenverzekering

Collectief of individueel werknemerspensioen

Met een pensioenverzekering bouwt u bij een verzekeraar een kapitaal op dat wordt uitgekeerd op uw pensioendatum. Met dit bedrag kunt u vervolgens van een direct ingaande pensioenuitkering genieten. Als u voor de pensioendatum overlijdt, dan ontvangen uw nabestaanden in een aantal gevallen ook een uitkering. Dat hangt af van de voorwaarden die met de verzekeraar zijn overeengekomen.

Pensioenverzekering: werkgever of privé

Een pensioenverzekering is niet alleen een pensioen dat u bij de werkgever opbouwt. In de praktijk worden pensioenverzekeringen ruimer opgevat. Een lijfrenteverzekering of koopsompolis wordt ook wel gezien als pensioenverzekering. Uw werkgever betaalt echter niet mee bij deze vorm van pensioenverzekeringen. De premie voor een lijfrentepolis of koopsom betaalt u zelf.

Pensioenverzekering: vrije keuze?

Een pensioenverzekering een zaak tussen werkgevers en werknemers. Als de werkgever al een collectieve pensioenregeling heeft, dan gaat de werknemer pensioen opbouwen bij dezelfde verzekeraar als waar uw andere collega’s hun pensioenverzekering hebben. Is er nog geen pensioenregeling dan kan, vaak in samenspraak tussen werkgever en werknemer een pensioenverzekeraar gekozen worden. De werkgever betaalt vaak mee aan de premie voor de pensioenverzekering.

Individuele Pensioenverzekering voor hoger pensioen.

Heeft u al een pensioenverzekering bij uw werkgever, dan kunt u het daar bij laten. Maar veel werkgevers halen niet de maximale opbouw van de pensioenregeling. Door wisseling van baan, waardoor de werknemer niet de maximale opbouw realiseert en met een pensioengat te maken krijgt. Dan kan met een individuele aanvullende pensioenverzekering extra inkomen opgebouwd worden. De opbouw van een individueel aanvullend pensioen is aan veel regels gebonden ten aanzien van e hoogte van de storting, de hoogte van de uiteindelijk te genieten uitkering en de duur van de opbouw.

Het ondernemerspensioen

Ondernemers bouwen uitsluitend een pensioenvoorziening op als ze dit zelf regelen. Ook hier geldt dat de opbouw van een individueel aanvullend pensioen is aan veel regels gebonden ten aanzien van e hoogte van de storting, de hoogte van de uiteindelijk te genieten uitkering en de duur van de opbouw.

Contact

Poliscounter werkt samen met pensioenspecialisten om uw pensioenregeling optimaal af te laten stemmen op uw persoonlijke situatie. Denk hierbij aan aansluiten op de pensioenregeling die in eerdere loondienst verbanden zijn opgebouwd en wensen ten aanzien van het opbouwen of verzekeren van een nabestaandenpensioen.

Wilt u meer informatie?

Stuur ons een e-mail met uw contactgegevens en wij nemen op korte termijn contact met u op