Heeft u een vraag en wilt u graag in contact komen met onze medewerkers?

Of ga naar de contact pagina

Verzekering grijs kenteken

De verzekering van uw auto met grijs kenteken voor zakelijk en particulier gebruik!
✓ Meteen verzekerd ✓ Tot 80% korting! ✓ Hoogste aanvangskorting ✓ Sluit nu On-Line

De term grijs kenteken bestaat alleen nog in de volksmond. Dit stamt nog uit de tijd dat het kentekenbewijs deel 1 van een bestelauto grijs was. Sinds de invoering van de kentekencard is het kleurverschil van kentekenbewijzen verdwenen tussen verschillende categorieën voertuigen.
Een grijs kenteken verzekering zegt niets over de kleur van het kenteken. Het betekent een auto die ingericht is voor vervoer van goederen. Auto’s met een grijs kenteken zijn bijna altijd bestelauto’s. Het nummerbord begint vaak met een B of een V. 

Een grijs kenteken heeft veel voordelen

Het belastingvoordeel is niet het enige voordeel van auto’s met een grijs kenteken. De auto’s zijn vaak ook goedkoper omdat de laadruimte niet ingericht is voor het vervoer van passagiers. Door de lagere cataloguswaarde is de verzekering van een grijs kenteken auto ook voordeliger. Voor de ondernemer die de auto zakelijk gebruikt geldt, naast de mogelijkheid om de BTW te verrekenen, ook een vrijstelling voor de BPM. Hierdoor daalt de cataloguswaarde van de auto en is het verzekeren van de auto met een grijs kenteken nog voordeliger. 

Poliscounter verzekert auto's met een grijs kenteken

De verzekering van een grijs kenteken is bij Poliscounter voordelig en binnen vijf minuten online geregeld via de website. Je kunt kiezen uit 18 verzekeringen en ontvangt binnen vijf minuten de voorlopige dekking per e-mail.

voordelen van grijs kenteken verzekering

  • no-claim korting mogelijk op je grijs kenteken verzekering tot 80%;
  • ook voor jonge bestuurders;
  • binnen enkele dagen de polis en groene kaart in huis;
  • bij schade vakkundige en snelle afwikkeling;
  • voordelige eigen vervoer verzekering, samen met de grijs kenteken verzekering of als aparte dekking. Vraag naar ons speciale kortingsarrangement!
  • Ook de particulier kan bij Poliscounter een grijs kenteken verzekeren.

gratis offerte

Met één druk op de knop kun je je grijs kenteken verzekering vergelijken en ontvang je kosteloos en vrijblijvend een offerte voor je grijs kenteken verzekering per e-mail. Je vindt daar een overzicht van jouw gegevens, de gekozen dekking en de aanvullende dekkingen die je hebt gekozen. Alle vermelde premies voor de grijs kenteken verzekering zijn inclusief 21% assurantiebelasting.

contact over je grijs kenteken verzekering

Heb je vragen over je offerte of lukt het niet om een berekening voor je grijs kenteken verzekering te maken dan kun je ons altijd bellen op telefoonnummer 088-7303636. Wij helpen je graag!

bereken de premie voor je grijs kenteken verzekering

Gratis online de premie van je grijs kenteken verzekering vergelijken en berekenen!
Kies voor de dekking die bij je past.
Klik op bereken je premie voor een gratis offerte en om je grijs kenteken verzekering online te vergelijken en af te sluiten.